Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

de getix in Torturi, 2 Ian 2013 | 5832 vizualizari

 

Mentionez ca am urmat reteta tortului facut de Ancuta :,,Tort cu nuci si crema de visine,,

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 80 g nuca macinata
  • o fiola esenta de rom
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine
  • 4 linguri gem de visine
  • 80 g nuca tocata
  • 4 linguri de miere
  • 1 compot de piersici
  • sucul de la 2 portocale
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca Hulala
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca Hulala
  • coaja rasa de la o portocala
  • piersici din compot ( eu am uitat sa opresc si le-am pus pe toate in crema de visine )
  • gelatina 15 -20g
  • Pentru ornat :
  • frisca, fulgi de migdale si ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de visine, iaurt si nuci:

Pt. blat :Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând  galbenuşurile si se amestecă uşor după fiecare. Se adaugă esenţa de rom. Făina se amestecă cu nuca macinată si se adauga peste  compoziţia de  mai sus. Se introduce la cuptor într-o forma tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit . Se taie blatul  in trei.

Între timp pregatim crema de visine: Gelatina se pune la hidratat in putina apa. Se lasa la  scurs visinele apoi scoatem samburii. Piersicile se toaca marunt, se adauga sucul de portocale + 6 linguri de compot de visine.Totul se pune pe foc pana da un clocot. Se trage de pe foc si se adauga mierea si gemul. Se paseaza cu mixerul vertical. Gelatina se pune pe foc pt. a se dizolva apoi se adauga peste fructe si se amesteca bine. Se pune nuca si se lasa la racit. Intre timp pregatim frisca iar cand crema de fructe s-a mai racit adaugam frisca si amestecam .

Incepem asamblarea tortului :Pe un platou punem primul blat, il insiropam apoi fixam inelul de tort in jurul lui. Punem o parte din crema de visine apoi celalalt blat, ]nsiropam, crema de visine  si iar blat.

Pt. crema de iaurt :  mixam iaurtul cu zaharul, adaugam coaja de portocala apoi gelatina pentru care am urmat acelasi procedeu ca cel de mai sus (hidratare , dizolvare ) . Frisca batuta se amesteca cu crema  de iaurt  (acum  ar fi trebuit sa pun cateva piersici dar din pacate eu  am uitat) asa ca voi puneti-le ! Aceasta crema de iaurt se pune peste ultimul blat si se introduce tortul la frigider pana a doua zi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de visine, iaurt si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

getix 1

03.01.2013, 21:38

multumesc Merisor !

La Ancuta 1

06.01.2013, 22:07

Mă bucur că v-a plăcut. Foarte bine arată

getix 1

08.05.2013, 17:52

Mai avea putin si venea vara, acum am vazut postarea Ancuta ...mea culpa !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu de portocale